Menu

Missä mennään!

'

Säännöt Uilon kentällä

1. Olet itse vastuussa koirastasi ja sen tekemisistä koulutuskentällä. Älä tuo aggressiivista koiraa kentälle, jos se voi olla vaaraksi muille ihmisille tai koirille.

2. Tule koulutuskentälle vain terveen koiran kanssa. Koiran on myös oltava rokotettu Kennelliiton sääntöjen mukaisesti.

3. Juoksuinen narttu jätetään kotiin, jotta urokset pystyisivät keskittymään koulutukseen. Kentälle voit tietenkin tulla ilman koiraasikin kuuntelemaan ja oppimaan.

4. Ulkoiluta koirasi ennen kentälle tuloa ja pidä aina mukanasi kakkapusseja. Jos koirasi sattuu tekemään jätökset sopimattomaan paikkaan, korjaat ne luonnollisesti ripeästi pois.

5. Pidä koirasi kytkettynä tullessasi kentälle. Leikkiessään ja riehuessaan keskenään koirat stressaantuvat, eivätkä ole pitkiin aikoihin kovin vastaanottavaisia koulutukselle. Kun koirasi oppii, ettei kentällä saa tehdä tuttavuutta muiden koirien kanssa, se alkaa keskittyä paremmin sinuun.

6. Älä häiritse muita kentälläolijoita. Varo menemästä keskelle toisen harjoitusta. Älä heittele esineitä ilman lupaa.

7. Mikäli toivot koirasi keskittyvän pelkästään sinuun, keskity itse pelkästään omaan koiraasi.

8. Jokaisella ohjaajalla on oma koulutustyylinsä ja jokaisella koiralla omat hyvät ja huonot puolensa. Älä arvostele muita kentällä olijoita tai heidän koiriaan.

9. Muista, että oppiakseen koirasi kaipaa useita harjoituskertoja ohjattujen kenttäkoulutustilaisuuksien välillä. Kenttäkoulutuksessa opit ensisijaisesti sinä; koirallasi on helpompi oppia ollessanne kahdestaan.

10. Koiran positiivinen palkitseminen ja ohjaajan iloinen mieli on paras oppimisen kannalta koulutuskentällä.